Sunday, April 6, 2014

:: The Heirs Trip 1 - Kim Tan!

Assalam..

Okeh... Tuan punya blog pemalas dah masokk!

Aku baru balik dari Daehaminguk 2 hari lepas dengan bawak balik bersama 4K gambar yang disnap secara hentam keromo dan juga muka yang menggerutu. And, sampai sekarang aku still tak paham, apesal orang lain balik Korea dengan muka yang mulus tulus, tapi aku dengan muka berkerak macam bontot kuali. 

Anyway, this trip adalah unexpected trip, plus kitorang baru je balik dari Harbin tak sampai sebulan. Penuh dengan unexpected story behind. Total ahli jemaah kali ni adalah 7 orang yakni 6 mak jemah, 1 pak mail degan membawa berita dukacita bila salah seorang ahli jemaah tetap tak dapat ikut last minute disebabkan bos nya kasik pilihan ; You take it, or leave it! So dia terpaksa memilih kerjaya. Kalau tak, camne nak travel untuk masa akan datang!

Part hari kejadian di Seoul maybe tak perlu details kot. Majoriti tempat yang aku pergi ni dah ramai yang cover. Macam biasa, memandangkan ni adalah trip second time, aku just cover mana-mana tempat yang belum pernah pergi dan aku berkeinginan nak pergi je. 

Watever is, at the 1st time menjejak kaki di Incheon Airport, kitorang terus je dapat unexpected punya kejutan. Surprise ni memang kasik jantung sentap laa beberapa minit pertama, kedua dan seterusnya. 

Alkisah macam biasa, bila dah jejak kaki je di airport, terus laa aku carik toilet. Maklumlah, prinsip aku sebolehnya tanak berkawan dengan toilet dalam flight. Ai is don’t like. So lepas keluar dari toilet, tetiba ada 5 pasang mata pandang aku like aku buat salah. 

1 saat, 2 saat, 3 saat… dengar satu suara..

WEII, LEE MIN HO LALU DEPAN NI TADI!

PENIPU LAAA!

SIYESS WEHH!

DEMMM!

Tak tunggu panjang, aku blah tinggal grup dengan 2 orang fans tegar. Eh jap, aku not fanatik mane kot (tanak mengaku) tapi, lepas aku layan drama 'THE HEIRS', tetiba je terasa Kim Tan melekat dihati, so ini adalah peluang yang tak boleh dilepaskan. Anyway, kitorg takderlah berlari pecut, just lari-lari anak je (wa tipu).

Turun escalator, 

Then, aku ternampak, Si Kim Tan duk kat seat tengah tunggu train untuk ke main building Incheon!
Then, kitorang masuk train melalui pintu yang sama
Then, kitorang berdiri dalam train yang sama
Then, aku duk sedepa je dengan dia.
Then, aku sempat feeling-feeling dialog KIM TAN dengan Cha Eung Sang! (pehal!)

Haha!

Eh please, sesapa yang tak layan drama ‘THE HEIRS’, please jangan kutuk aku lebih-lebih. Sila kasik can kat aku sesekali nak menggelupur!

Lee Min Ho sempat senyum bila one of my friend shout his name loudly. Arghh..suweeetooo!

Anyway, Lee Min Ho in reality adalah very-very the tinggi, very the slim kakinya, ngalah kaki haku and muka nya mak aiii! Malu nak compare dengan diri sendiri tahap kelicinannya. Redho, sambil berlalu lap air mata. Anyway, his bodyguard adalah sama tinggi dengan beliau dan tak lupa, very annoying too! Huh!



So, end of the story of Seoul. Misi tercapai. Moh balik Malaysia!



by,
Cha Eung Sang

26 comments:

  1. OMGeeee kim tan tu!!! Pengsan!!! Hahaha..

    *jeles weii..

    ReplyDelete
  2. Tolong!!Tolong semput makkkkk...taukah anda iolls minat giler2 jgk kat LMH ni..aigooo ni lau iolls nampak dpn2 mata rasa2 pengsan nih..huarghhh nak jmpa kim tan jugakkk nangis xberlagu :-( sori komen nmpk fanatik giler x hahaha

    ReplyDelete
  3. Zilla.. mmg hampir pengsan. Dah laa xde org yg prasan sgt masa tu..so xde la sgt yg duk terjah. Reporter pon xder. Bayangkannn!

    ReplyDelete
  4. Hafizah Ayu. Takper...kite geng! Tp heran gak laa..camner kitorg boleh kontrol sopan masa tu... menggelupur dlm hati jek

    ReplyDelete
  5. Wah.... Untungla jumpa Kim Tan livee....

    ReplyDelete
  6. Seriusly.. Daebak... Know what mase i nk fly from jeju to gimpo my friend kate nampak kim won bin.. Dengggg.. i x nampak sebab dia baru sampai and turun kebawah. dan kitorang dah check in masuk dalam... grrrr rugi2.

    ReplyDelete
  7. perghhh jupe retis korea femes tu...kalo sy dah gedik2 nak amek gmbar sama...tp mesti tak susah kan ngn bodyguard kerek tu...hahaha wpun tak minat sgt LMH ni, tp tetap retis femes korea kot....hahahaha

    ReplyDelete
  8. I'm not a big fan of K-Drama, tapi The Heir tue tgk sbb my mum and sis big fan of that Kim Tan. Woittt! Kim Tan kot! Sempoi larrrr!

    ReplyDelete
  9. gila laju update blog!!!!
    penangan kim tan!

    ReplyDelete
  10. PM...

    bukan penangan Kim Tan, tapi penangan tadok air!! Stress!

    ReplyDelete
  11. zaraab

    Tu laa..ni kes melayan drama tu laa, tetiba terrsukaaa! Huh!

    ReplyDelete
  12. Iza Hyun

    Rugi, memang rugi. Kim Won Bin tuuuu! Tu pon level2 kim tan gak..haishhh!

    ReplyDelete
  13. Owen, mmg untung. Rezeki terpijak namanya..

    DJ, sangat susah laa nk ambik gambar. Padahal dah duk sebelah. Bodyguard nya mata meliar, pantang nampak sesape kuarkan hp..

    ReplyDelete
  14. sape dia tu? akak kenal Imam Muda Ashraf aje..kakakakka

    ReplyDelete
  15. Sally Rashid,

    Ye..memang Kim Tan... :-)

    ReplyDelete
  16. Intan Azila,

    Ala..dia ni imam jugak..tapi bakal Imam, tunggulaa dia dpt hidayah dulu...hehe

    ReplyDelete
  17. Wahh...serius jumpa face to face dgn LMH...best gilerr...jelesnyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serius Cik Viva. Bukti dah nyata tu. Tinggal tak upload video je.. hehe

      Delete
  18. baca dari blog PM tadi dia ckp kalau nk tgk makwe kim tan perlu terjah blog Che Eun SAng...rupanya betulllah dpt tgk kim tan secara live...jelsss lah i oulsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni insan insan terpilih namanya JM. Tapi mmg tak sangka laa..dalam banyak2 retis kpop HOT, Kim Tan yg terpilih utk terjumpa kitorg! Haha

      Delete
  19. Aku yang tengok cerita ni walau cuma minat setitik2 je kat Kim Tan, harus menggelupur kalau nampak the real one depan mata. Agaknye kalau jadi ko pun aku akan kontrol cun sehabis boleh ibarat dia tengah nak ngorat aku. Bolehlah verangan sambil2 kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bibie,

      Sebelum jumpa, kita mcm like..alaa..aper nak heran jumpe retiis korea..
      Aku pun minat suam2 kuku je asalnya..
      Tapi bila mende tu real, depan mata..ishh...xtau nak gambarkan camner..lagi laa time jumpa tu..keadaan mcm tak serabut dengan org lain..dekat pulak tuu..

      Mcm dunia ana yg punyaaa..

      kauuu!

      Delete
  20. O.M.G..!!!!! KIM TAN!!!! napala ms aku g xda jmp pon? ;(
    klau aku mau nya pengsan time tu jgk hee...

    ReplyDelete
  21. Untunggggnyaa dpt tgk retissss.. huwaaa

    ReplyDelete