Wednesday, September 4, 2013

:: Takder tajuk

Assalamualaikum wbt..

Last entry blog ni adalah pasal mee tarik..
So tiap kali bukak blog, gambar yang 1st nampak adalah mee tarik..
Last week je 3x aku pi makan mee tarik dengan 3 kelompok manusia berlainan..
Dan aku rasa tak lama lagi muka aku bakal ganti gambar Hassan tengah tarik mee, yakni tokei mee tarik...

Kesimpulannya, 3 trip aku tak terupdate..
Standard laa, masa awal-awal balik daripada jadi gelandangan tu je yang semangat..
Lepas tu ke laut!
Alasan bizi tunggu cuti semester baru hapdet takleh pakai..
Sebab bila cuti start, then aku pun start membuta sejurus selepas solat maghrib..
Bangun balik pukul 3..
Bukan Tahajud tapi solat Isyak (pelis jangan kasik tau PnFatimah)..

Minyak baru naik kan?
Kecoh seantero facebook dan laman social sekalian..
Para pro & pembangkang bersatu kondem pasal isu ni..
Pertama kali aku tengok rakyat Malaysia bersatu padu..(aminn)
Haruslaa rasa bengkek sebab baru je memasing habis duit bakar bunga api sambut merdeka..

Well, aku pun kecoh gak..
Kecoh bebel apesal aku tak dapat tau awal-awal minyak nak naik...
Terus aku plak yang rasa nak naik minyak..
Sebab sehari sebelum minyak naik aku dah isi full tank...Pui!!

Aku dapat whatsapp dari Dato Burn ..
Info pasal current situation kat Perth..
Minyak di Perth or Aussie overall tiap-tiap hari turun dan naik..
Every station minyak harga berlainan..
Kadang-kadang under 1 company tapi harga lain-lain.
Kadang-kadang duk sebelah-menyebelah tapi tetapp lain..
So better check online untuk hapdate station mana yang rate rendah untuk hari sekian-sekian..

Ni harga petang tadi...



Cool kan?

Tak payah susah payah gaduh-gaduh dalam fesbuk kutuk menteri..
Walhal menteri tu adalah hanya update status sendiri pastu tulis --> Admin; tanpa baca pun komen..

Info lain pasal Perth from him yang aku rasa menarik untuk dikongsi...






Actually Dato Burn adalah warga Malaysia yang dah lama duk sana & buat tour agent sana. So kalo korang rasa nak ke Perth & nak dilayan bak raja, atau perlukan pape info and need help, bleh contact dia. He is very humble and very helpfull... eh tertiba terr 'speaking'..

Err..sila alert yang kaler merah tu. Boleh panjat syukur untuk kaum wife sekalian. 

Pape pun,tepuk dada tanya diri sendiri; 
Kenapa, apa, bagaimana, di mana, kita sendiri yang decide dengan izin-Nya..



Eh, migrate jom!!




*jeling-jeling GBS

12 comments:

  1. Negara2 maju dah lame implement harga minyak lain2, ikut company minyak .. pastu pandai2 la diorang nak attract customer utk isi minyak kat station diorang... nak tunggu menda ni jadik kat mesia, maybe never kot... heheh

    ReplyDelete
  2. wahh...aku baru tau kot pasal ni..harga minyak lain-lain di stp station...

    eh,alang-alang dh cerita pasal Dato' burn tu..takde no contact ke??

    ReplyDelete
  3. Penunggang bulan;

    Ader..
    Dah kasik link kt nama Dato Burn tu;
    Ni website dier;
    http://www.jutawantours.com/

    ReplyDelete
  4. Azra;

    Stuju..kita ni mcm bnyk kena main dgn pemimpin jek nampaknya..

    Syukurlaa Malaysia masih aman...hehe

    ReplyDelete
  5. Wlupun tak ada tajuk tapi ceritanya tetap menarik

    ReplyDelete
  6. JM: cerita main hentam..
    err...ole2 ostolia ader lagi kah? hehe

    ReplyDelete
  7. PM: i follow u nnt....
    haha..statement!

    ReplyDelete
  8. dear niL,

    Lama tggu alamat...meh email cepat :-)

    ReplyDelete
  9. haah, pi migrate...nanti akak datang visit...tapi jangan sama tempat dengan nani... Nily pi Australia...Nani biar kat UK...keh keh keh

    ReplyDelete
  10. Malaysia, nama je negara ISLAM, tapi ISLAM Sekular...sebab tu la jadi mcm ni..sedey betullll

    ReplyDelete
  11. done follow sini no. 64
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang@gmail.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete