Sunday, August 19, 2012

:: Separa Backpackers Beraya dengan Kanggaroo


Dulu....

Impian sewaktu masih kecil comel, untuk merasa naik flight macam orang lain. Selepas success direalisasikan, terasa pula untuk cuba ke luar daripada negara sendiri. Macam Katty Perry cakap, over the sea. Dan selepas berjaya, sekali lagi perasaan tak pernah berpuas hati ini datang menghasut untuk pergi negara yang penduduknya mempunyai kulit yang lebih cerah dari kulit sendiri.

No no no..bukan penduduknya yang bermata sepet. Tetapi yang bermata besar beserta hidung yang mancung dengan struktur badan yang tinggi seperti pokok. Hajat di hati ingin merasa pakai baju berlapis-lapis dan berada dalam udara dan persekitaran yang nyaman, beserta dengan angin sepoi-sepoi bahasa..

Tetapi semuanya nampak seolah-olah tinggal angan-angan Raja Ema je. Semuanya jadi kosong Najwa Latif, bila mana Air Asia melambai-lambai tangan sayu memberitahu penutupan pintu sekaligus peluang untuk orang-orang yang mesken macam aku yang berangan-angan nak pakai baju sejuk duduk sebelah mat salleh berhidung mancung.

Tapi, kalau Allah dah tetapkan rezeki tu, memang rezeki aku lah. Alhamdulillah..walaupun bukan ke negara yang perlu didarabkan 4 kali nilai matawangnya, dapat ke negara yang hanya darab 3 kali pun dah bersyukur. Aku pun tak berapa nak pasti camner tempat ini bleh dipilih, tapi yang pasti impian untuk memakai baju tebal dalam suasana angin sepoi-sepoi bahasa beserta dengan baju kurung raya bakal terlaksana. 

Walaupun hanya dengan membawa duit beribu yang selepas didarabkan dengan 3 adalah tinggal menjadi ratus sahaja, aku akan cuba merealisasikan impian kanak-kanak aku yang tercetus sejak aku tengok cerita ‘Alana, The Girl From Toworrow’ itu.

Beserta dengan Karrimor 35 liter + Deuter 45 liter + Deuter 35 liter + Beg Roda Mantop Travel & Tours (cilok daripada travel agensi umrah PnFatimah) yang penuh dengan makanan yang bakal dideclare & tak tahu lepas ataupun tidak + Kamera Nikon D90 + Panasonic lumix G + Kamera Instagram henpon memasing..kami menuju ke pintu balai perlepasan kerana di sana Flight D7236 dan juga Malaysian Cuisine Nasik Lemak Pak Naser sedang sabar menunggu kedatangan kami. Wallaa!

7 Hari 6 Malam.

Time to greet Mr Kanggaroo & Mrs Koala also Madam wombat!

#Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk muslimin & muslimat sekalian#

22 comments:

  1. nyampah.. aku dah berangan dah nak bersalaman di pagi raya ngan en. kanggaroo tu...

    kini.. Pelamin angan ku musnah Azie.. huhuhu.. **mode nangis di pagi raya ke 4..

    ReplyDelete
  2. patut la tak balik raya.
    woi!!!!

    ReplyDelete
  3. Jelesnye, jelesnye, jelesnye, jelesnye, jelesnye...ulang 8 juta kali pun takkan habis rasa jeles ini...uhuhuhu...

    Semoga selamat semuanya. Selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  4. pergi dan balik raya jalan x jem.. sbb jalan udara kkkaaaaaannnnnnzzzzz...........................................................................................................

    What's up mate??!!

    ReplyDelete
  5. Siti, dia ada kampung kat PERTH ler.. kita nan ado....

    ReplyDelete
  6. ckucin: Mate ramai kat sana...so rasa mcm raya gak...lalaaaa

    acik: kumpul duit...ko harus cuba rasa berhoney moon ngan kanggarooo!

    ct R: Takpe..awk dh g NZ....kire kite fair & square laah ekk...hehe

    ReplyDelete
  7. ckucin: untung ler dia, ek

    niL: Tapi Perth ni termasuk dlm wishlist saya ni...tapi travel buddy saya mcm tak berminat jer nak gi...tapi saya tak dulik, nnti saya kena gi jugak ni..uhuhuhu~

    ReplyDelete
  8. Siti R... jom gi ngan saya.. I rela you...!!!

    ReplyDelete
  9. ct R: JOm usaha kumpul duit utk didarabkan dengan 3...Semoga mnjadi kenyataan...

    *Kurang2 awak dah sampai Huashan.....pat ploh kali jelessssssssssss!!!!

    ReplyDelete
  10. ckucin: Tunggu AA wat announce...biasanya tiket Perth xmahal mana..sbb dokek jo ngan Malaysia...

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Dokek ko kato??!! berapa jam ko dok melangut dlm flight?? cer citer cer citer....

    3 jam dlm flight pun dah rasa cam kan kuar kapalterbang nak jenjalan sekitar awan2 yang puteh gebu bak kapas tu...

    Siti R, at least dah gi Huanshan dan NZ.. 2 tempat yang dalam mission impossible list ku.. huhuhuhu.. **mode nangis sambil tgk2 tiket AA yang murah2.....

    ReplyDelete
  13. ckucin...jom! Kita gi raya tahun depan...hoho...Mari kita kumpul duit utk didarabkan dgn 3 mulai drp skrg! Oh, yeah!

    Kalo dlm atlas mmg la nmpk dokek, kan? Hehe...
    Saya pun kalo boring2 dlm flight selalu berangan lari2, lompat2 atas awan...kan best kalo boleh buat mcm tu, ek...uhuhu~

    ReplyDelete
  14. Jom2...Aja-aja fighting uols!!
    Waa support dr belakang!!

    ReplyDelete
  15. Ok set.. hari ni start nyimpan 50sen masuk tabung tin milo hok besar... harap2 tin milo itu tidak bocor..

    ReplyDelete
  16. 50 sen??? Nnt sy tlg tambah 1sen sehari....cepat sket penuh!

    ReplyDelete
  17. Untongla kan org tu..dapat beraya ngan kanggaro n koala..sampai dah negara orang putih, duit x3..*jeles x berkesudahan~

    ReplyDelete
  18. Ape lagi..taun ni buat resolusi laa kat bos..suggest utk pergi taun dpn!

    ReplyDelete
  19. untongla kalau die nak buat...*masih lagi jeles tak berkesudahan~

    ReplyDelete
  20. Ehhh...kita tak tau...rezeki jodoh pertemuan, ajal maut di tangan Tuhan!! Cewahh...ceramah di tengah hari gituhh!

    ReplyDelete
  21. yelah..rahasia Tuhan sape yg taw kan...

    ReplyDelete
  22. nak tahu rahsia Allah.... sila kenal Allah mcm korang hafal retis2 korea yu... Teetttttt!!!!

    ReplyDelete