Friday, June 15, 2012

:: Dialog Busuk

Di suatu pagi yang hening (sangat laaa..)

PnFatimah : So Apa keputusan?

Me : Ntah lah, macam takk je. Duit tak cukup laa.. (Takat pergi Perth boleh ler)

PnFatimah : Kalau gitu takper lah. Comfirm lah ni?

Me : Huhu....Nakkk..tapi dah takder duit. Takder org nak belanje ke? Nak pergi gakk! Nak raya sana! (Tapi, raya kat Perth pun best gak nih!)

PnFatimah : Sponsor tadak. Kasik pinjam ader..

Me : Takperlah, kalau tak boleh pergi..bawak diri je lah. Nak g jenjalan je lah hari raya. Raya kat kg pun bukan ada org! Nak ajak Along raya obersee je laa.. (Owh Perth!)

PnFatimah : Hah, itu je keje. Jalan tak habis-habis. Mana duitnya nak lekat! Mana nak simpan duit nya!

Me : Abis, itu je nikmat hidup yang ada. Tuhan kan cakap, Bumi ni luas. Tu dia suruh kita teroka..hayati... kaji...ambik iktibar.. (Ko mampu kasik ceramah kat mak sendirik!)

PnFatimah : Habis, aper iktibar yang dapat nya? Takat pergi China ulang alik. Mende yang dapat? Ada aper kat China tu? Lain lah kalau ambik iktibar tu pergi belah-belah negara Arab! Pergi Yaman ke..Turki ke..Iran ke..Dubai ke..Afganistan ke..Ni tak..balik-balik China! Aper dapat! (Eh, ni marah ke kasik lampu hijau!)

Me : Habiss..negara lain kalau tukar duit kita dia dapat lebih 2x, China tukar ngan kita KITA DAPAT LEBIH 2x. That's Why lerr! Lagipun dulu kan arwah ayah pun suka travel gak! Dia pun pernah cakap. "Nanti bila dah keje...nak pergi mana pun pergilah! Takder larangan. See..Ayah izin okeh!" (tau tak anakmu ini mesken tapi tak sedar diri!)

PnFatimah : Dah pergi lah. G laa ajak sekali ayah ikut. Pergi kejutkan dia dari kubur ajak g jalan!

Me : .................................................................gulpp! Aishhhh... PnFatimah ni, kekadang bila bercakap memang takder insurans laa!


Perth, Wait for me!!


**tetiba

18 comments:

  1. pergh.... pedas sampai ke ulu hati!!! aku boleh terbayang muka pn. fatimah mu nil... huhu.

    mujur kata-kata pn. fatimah aku tak sepedas tu. haishh...

    psstt... jom setat menabung, thn depan kita g raya sane nok??

    ReplyDelete
  2. Taun depan??? Aku nak taun ni wehh! Howw!

    ReplyDelete
  3. kalu tahun ni tak dapek la den nak nolong... huhu

    ReplyDelete
  4. Tolong bagi dana ikhlas ke aku je laa....huhu

    ReplyDelete
  5. terbaiklaaaa dialog busuk ni! hahahaahahahaa.....

    ReplyDelete
  6. Busuk punya dialog kan! Pagi2 buta dah kena sedass!

    ReplyDelete
  7. tu la pasalnyeee...
    kan da kne...hambek je laaa...hihi

    ReplyDelete
  8. Memang tengah hambek laa ni...sentap tak ilang smpai skrg lor...adeii!

    ReplyDelete
  9. haduiiiii....bleh thn gak Pn. Fatimah ni....huhu....

    ReplyDelete
  10. Owh...sgt laa bleh tahan...nak cuba moh laa...g jalan umah...haaha

    ReplyDelete
  11. takottttnyeeeeee....kne belatih ckap molek2 dlu ni...takot t'shahsul, kne gak sedasss karang!! uhu

    ReplyDelete
  12. pedas sungguh ayat itu..xpelah dh dpt green light tu. have fun!!!

    ReplyDelete
  13. Hahahahah kelas puan Fatimah!! wow nk ke Perth plak..teng teng teng.. kim salam kt kangaroo kat sana yek..

    ReplyDelete
  14. John: Green light tu diberi tanpa sengaja..tp xtau laa ikhlas ke tak..

    Chawanna: Ke Perth tu angan2 je sebab stress je..Entah bile jadik kot...haha

    ReplyDelete
  15. dah dah... jgn ulang2 gi negara apek! gi negara binatang loncat2 lak.

    ReplyDelete
  16. Haha...bukan tanak pergi negara negara binatang loncat2 berpoket...tp buat masa ni negara apek sangat cantik di mata..
    (matilaa padahal budget setakat tu je..ngeh ngeh)

    ReplyDelete
  17. Terbaek performance dari PuanFatimah..

    Jom lah kita bersalam-salaman ngan kanggaroo di pagi raya thn ni.. hehehhehe.. [oh, perth!! please wait for me] Ai nak fefeeling kat kincir angin tu dengan berbaju kurung yg byk manik tu.. hehehhehee

    ReplyDelete
  18. Performance PnFatimah mmg dr hari ke hari makin maju..tu yg pendiding pun kena makin tebal nih. Kalau tak..mgm xmerasa lah nk follow tagline 'Everybody can Fly!'..haha

    ReplyDelete