Saturday, May 26, 2012

:: Paradigm Mall : Kelana Jaya

Hari ni aku pergi jual muka kat Paradigm Mall kat Kelana Jaya. Alaa yang baru bukak sebelah LDP tu. Baru je officially buka 23 May Rabu baru ni. Aku sesaja je gediks pergi nak tengok apa yang ada. 

Adik aku ada cakap, belum dapat CF lagi dan ntah lulus ke tak sebab jarak bangunan tu terlalu dekat dengan jalan raya utama. Aku tak tahu orang ambik arkitek ni buat kira-kira camner, tapi bila difikirkan agak scary juga kalau ada kereta terbabas dari LDP terus je ngam-ngam terjah masuk ke Pacific Coffee yang memang boleh nampak dari highway.


So tadi tujuan aku adalah untuk survey, tengok-tengok apa yang menarik kat sini. Memang ramai orang lah sangatlah. Parking pun still free. Guard yang jaga ramai giler. Banyak kot offer gaji kat sini daripada Mydin. Haha.. Masa aku sampai kebetulan ada artis tengah perform. Aku ada terbaca kat Internet hari ni ada Faizal Tahir. Esok ada Shilla Hamzah. Kelly Chen pelakon HK tu pun ada esok. Tapi tadi aku tak nampak lah Cik Pejal tu. Kalau ada pun aku takder rasa nak tengok pun. Yang ada artis cina yang aku tak kenal. So aku tak ambik port.


Mall ni agak besar jugak lah dan ada 7 tingkat kesemuanya. So sila sediakan kaki lah untuk menapak. Semua store yang glamer-glamer ada kat sini. Korang nak apa, listkan je. Starbuck, Old Town, Sushi King, The Loaf, Zara, Nichi, Charles & Keith, Elle, Zara, Padini, Popular, Tesco..semua ada! Mak ayah je yang takder dijual! Yang paling menarik, siap ada shuttle bus lagi disediakan daripada LRT Kelana Jaya ke Paradigm mall ni. Mid Val..KLCC ado??

Tapi yang aku paling suka adalah 3 benda je. Kitschen, Seoul Garden dan jugak GSC. So GBS.. moh ler kita try ber 'Seoul Bulgogi' di Seoul Garden Paradigm Mall plak sebelum bulan yang mulia menjelang ni. Amacam!

**To Lela: Moh kita wat part time..hehe

7 comments:

  1. nak join jugak, tapi akak sorang je..boleh? hahahhaha

    nily, lepas ni pi la pulak setia city mall kat setia alam...longkar tempurung lutut berjalan..hahaha

    ReplyDelete
  2. Setia mall?
    Saya tunggu mama kepada 3 kanak2 yang bawak jalan2 situ..saya sanggup pegang yang kecik...yg no 2 taknak..takut tak tahann...haha

    ReplyDelete
  3. shuttle bas ke midvelly ade ye uols, kat bangsar.
    and kat klcc buat ape nak shuttle nok, lrt dgn klcc sebelah sajok.

    *edisi mempertahankan klcc dan midvelly.

    hahahaha

    ReplyDelete
  4. Motip acik oren mengamuk bila klcc diburukkan? aku saje je provoke org KLcc...haha

    ReplyDelete
  5. jom la part time!

    cop! kite xpsan pon seoul garden..uhu..belah mane ea? gsc pon xpasan =(

    ReplyDelete
  6. MOTIP?
    Berjalan smbil tangan didada mata di atas kah??

    ReplyDelete
  7. tangan di sisi, mate ke bawah, iman di dada...hahahahaha

    ReplyDelete