Friday, February 10, 2012

:: Pavlova at Serai, Empire Subang ::

** This entry especially dedicated for someone called : Intan Azila & Umie... :-)

Isnin baru ni, on the way nak balik rumah lepas balik dari lepak-lepak ngan Nuha Safiyya, saya dengan kupha lalu depan Empire Mall. Tetiba masing-masing terpandang sesama sendiri dan terpacullah... 'Pavlova!' Pastu mula laa datang idea tak berapa cerdik orang tengah diet ni nak merasa pavlova di Empire yang digembar gemburkan seantero maya ni. Kami pun terus masuk, parking. Naik je escalator, Serai betul-betul ada depan mata.
- Dia punya tagline memang terbaek laa -
Kami order pavlova dengan Creme Brulee. Sampai je depan mata, meleleh gak air liur.  Pose-pose ambik gambar dulu, dengan niat nak ditayangkan pada Cik Umie (niat jahat). Rasanya? Ermm... Nak kena cerita yang betul ke aa? Hrmm...Ntah laa.. Creme Brulee tu memang lah sangat sedap. Tapi bagi saya, Pavlova tu rasanya agak manis. Rasa nak pitam kejap lepas masuk mulut. Kadang makanan ni kalau manis sangat boleh jadi pening gak. Nasib baik order air suam je. Boleh la cover tahap kemanisan tu. Anyway ni adalah 1st time cuba the real Pavlova. Selama ni home made je. Ada lah lainnya. Rasanya ni last kot makan Pavlova sini. Tak kena mana dengan tekak ni, even saya ni sebenarnya suka makan yang manis. Lain laa kalau Mille Creepe. Yang tu belum habis makan dah rasa nak lagi.. Ngeh ngeh..

-Pavlova-
- Yang ni sedap - Pistachio Creme Brulee -
-Chocolate lava cake macam menarik hati jek! -
Harga Pavlova ni dalam RM14. Pistachio Creme Brulee tu harganya RM15. Banyak lagi makanan lain yang nampak sangat menyelerakan kat situ. More to western laa. Tapi disebabkan target kitorg adalah Pavlova, so cukuplah Pavlova je hari ni. Hari lain kita cuba lain pulak. So silalah sesaper nak mencuba!


* En Serai, jangan kecik hati ye!

4 comments:

  1. mujur aku x termasuk dlm list... heeee

    ReplyDelete
  2. motips nak kasi jeles..nanti la...akak cari jugakkkk pavlova ni..hehehhe

    ReplyDelete
  3. lalu depan umah saya...pastu angkut sy skali ye!

    ReplyDelete