Sunday, February 5, 2012

:: Padang, Indonesia - Day 3 ::

Hari ni adalah hari terakhir di Bukit Tinggi. Kami breakfast menu sama dengan semalam. Hari ni ramai pengunjung hotel ni yang ada sama..So disebabkan ramai, breakfast hari ni disediakan seara buffet, walaupun menunya adalah tetap sama!

Kami dah settle berkemas barang semalam beserta dengan timbangan berat nya sekali in case kot terlebih berat. Dah laa duit yang tinggal ciput, mana nak korek untuk bayar luggage terlebih lak. Ni laa 1st time saya berjalan-jalan, ada balance duit dalam tangan setiap orang hampir zero! Dasyat giler penangan kain sulam bukit tinggi nih. Tapi lepas breakfast tu sempat gak kami singgah Pasar Atas lagi sekali disebabkan ada masa dan juga ada yang belum dapat apa yang dicari. Bahana betul! Last-last saya gak yang sempat merembat sehelai lagi kain. Hampeh!

Abis shopping semua, kami gerak dari Bukit Tinggi menuju ke aiport yang memakan masa agak lama jugak laa plus jammed. Waktu tu saya memang dah tak sedar pape dah. Tau-tau dah sampai kat Minangkabau Aiport. Selamat kami sampai. Then siap segala solat, check in di airport, masa untuk berangkat pulang dengan beban beg berkilo-kilos. Yang pasti bersama muka puas sengsorang yang sebelum perginya berikrar dengan tagline... 'NO SHOPPING!

Untuk saper-saper yang rasa nak pergi Padang, kami menggunakan Khidmat Raun Sumatera. Kami amik pakej 3 hari 2 malam all in tak termasuk duit shopping dan juga airport tax yg dalam 50000rp dan pakejnya hanyalah sebanyak RM280 (masa time kami pergi lah)...murah kan!

Adios!


http://www.raunsumatra.com/v1/

Address : Jl.A.Yani No. 99
Bukittinggi - West Sumatra - Indonesia

Tel : (+62-752) 21133 (hunting line)
(+62.812) 6602 898 (IND)
(+017 695) 0001 (MY)

Fax : (+62-752) 625171
Email : info@raunsumatra.com || raunsumatra@yahoo.com

No comments:

Post a Comment