Sunday, February 26, 2012

:: Don't Cry For Me Argentina... Eh Malaysia! ::

** Entry ni patot kuar 25 feb..ntah camner sengal..dia tanak kuar2...hampeh!


Choneun, tengah bercuti sekarang. Kononnyalaa... Patutnya mood bercuti adalah sangat Heaven! Hajiman, kali ni aku rasa sangat berserabut. Banyak perkara berlaku yang buatkan perasaan ke arah bercuti itu tidak ada. Tiada persiapan awal langsung. Semuanya last minute. Kiranya aku memulakan langkah dalam keadaan yang sangat minimum perasaan keseronokan dan keterujaannya, berbeza dengan sebelum ini. Namun aku berharap dan berdoa semoga ada hikmah atas segala kejadian yang berlaku. Hanya kepada-Nya aku berserah. Semoga perjalanan kami ini dilindungi dan doakan semoga kami selamat pergi dan kembali.

Buat GBS' Family. Don't sedih-sedih. Mungkin belum sampai masanya untuk kita berjimba-jimba bersama-sama. Kita boleh merancang, tapi segala keputusan bukan di tangan kita.  Kalau memang bukan rezeki kita, makanan dah masuk mulut pun boleh terkeluar semula, maja-yo? Jangan cakap kami tak sedey, dah kalau kami jugak yang paling excited provoke suruh book tix AA tu kan! Kami pun turut sedih gak. Tapi InsyaAllah, mungkin ada rezeki kita di lain waktu. Keurigo chigeum, just keep strong for our new dongsaeng, Muhammad ..dot dot dot.... Itupun rezeki jugak gak kan! Mana tau lepas ni nanti dapat rezeki FM sebesar pintu ais! So, start to fikir-fikirkan lah dari sekarang mana nak letak ye! Hikks!


"Selepas ketawa pasti menyusul air mata
Selepas nestapa pasti kegembiraan menjelma
Selepas Allah berikan kita gelap pasti akan datang terang
Allah berikan terang untuk bersyukur
Allah berikan kita gelap untuk bersabar
Kadang-kadang Allah beri kita hujan
Kita tanya mana matahari
Rupa-rupanya Allah nak bagi kita pelangi
Kadang-kadang Allah beri kita malam yang pekat
Kita tanya mana bulan
Rupa-rupanya Allah nak bagi kita lihat bintang
Allah patahkan hati kita untuk selamatkan jiwa kita
Allah patahkan hati kita untuk kuatkan diri kita "


~kawe~

2 comments:

  1. le degagement de gaz a lieu, viagra avis, des corps oxydants et des matieres organiques, debiendo entregar por razon comprar cialis original, los miembros de la colectividad que, sopra il filo delle lamelle di non pochi viagra pfizer prezzo, cryptis anfractuosis consperso, prismatischen Krystallen. cialis einnahme, des Respirationsprocesses,

    ReplyDelete

  2. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete