Monday, November 21, 2011

:: Little White Cafe Bangi ::

Tiap-tiap hari duk tengok / survey gambar makanan kat kedai nih..aduh duh duh..masyuknya!! Punyer gigih kerah GBS ajak g makan. Rupanya diorang pernah pergi breakfast ala Mat Salleh kat sana. Sekali lagi tuan blog sedih sebab ditinggalkan.

Anyway, tengah hujan turun rintik-rintik, kegigihan merdah akhirnya tercapat..So..komen?? Hrmm...Ambiance?Surrounding? Chantek...but the food really over rated ahhhh! Tengok kat Internet lain. Banyak je nampak kek & makanan lain. Tapi...bila sampai?? Mana peginya?? Last-last kami makan apa yang ada je...Sedih!

Location :: Bandar Baru Bangi
Star :: 3/4
Verdict :: BUkannya tak sedap tapi ntah laa...


Carbonara yang GBS makan...yg ni sedap gak laa...

Saya sebenarnya mencari yang didalam gambar seperti yang dibawah ini daripada blog ini dan blog ini tapi tiada pung dlm menu....nan ado jumpa
Pancake

Chocolate Suprises

Saturday, November 12, 2011

:: Murni Discovery ::

Hajat di hati nak pergi lunch kat Restoran Jaring. Tapi tutup pulak. Penat meredah jammed. Kechewa! Terus cari kedai terdekat sebab perut pun dah menyanyi lagu JYJ.

Teringat Murni Discovery Mentari Sunway. Hasil GPS bergerak, Orkidesa.. sampai akhirnya. Ramai orang walaweii! Tapi order je laa..dah lapar. Dan ini hasilnya :

Location :: Murni Discovery Sunway Mentari, Jalan PJS 8/13, Mentari Business Centre
Star :: 4/5
Verdict :: Makanan Mat Salleh plus Malay..ok laa


Roti Hawai [+-RM5]
Air Rebina & Fair Lady...sodappp!
Mee Raja. Portion nya banyak dan perkakasan pun banyak kat dalamnya. Saper-saper yang diet [mcm saye kena kongsi.. :-)] - [RM8]
Megi goreng...naper bile buat kat umah tak sedap macam ni aa?

Tuesday, November 1, 2011

:: Mille Crepe ::

Location :: Food Foundry, BG-8, Happy Mansion, Jalan 17/13, Petaling Jaya

(Open from 10.30 am to 9 pm from Mondays to Fridays, 
Open from 9 am to 11pm on Saturdays and Sundays.)
Price :: RM14
Verdict :: Best! Best! Best!
Star :: 5/5

Strawberry Mille Crepe & Tiramisu
Tiramisu Cake