Wednesday, April 13, 2011

:: White Water Rafting - Padas

Alhamdulillah Xpdc Rafting kami telah selamat berakhir dengan jayanya pada 9 April 2011..Aduss sekima nya ayat intro. Well aku rasa best, gembira, happy, haengboghan dan yang sewaktu dengannya. Specifically aku rasa bangga ngan team 'jilbab labuh rohani kontang' terutama Yong, Cik Umie dan Yah. 1st time buat terus ke level 5, terus try Padas uols....wallahhh!! Memang kontang laa korang!!

Aceli kitorg memang ada plan sembang-sembang nak g try Padas. Ni pun aku just sembang ngan Cik Hanani jek. So, bila je dapat tau Air Asia tu bermurah hati buat sale, so tangan pon gatal riki martin mana tiket yang menarik perhatian..tetiba...awwwww!! 30 hengget tiket pergi balik....sapa tanak wehhh!! Aku balik ganu pun kalo naik bas abis kurang-kurang 80-100 dah sekarang. Makin banyak xcident bas makin naik pulak rege tiket..pelik tol!

So, bile dah dapat...set time, set date.....taraaaa!!!! kembang kempis lubang hidung dapat tiket 30 hengget...korang ado?? So menantilah kami, kami dan kami ini dengan rilek tanpa expect pape. Seriyesly aku sebenarnya takder laa xcited sangat sebelum hari kejadian. Perasaan takder terasa xcited macam nak ppegi obersee...porraaahhh!! Haha...sebenarnya aku sikit punya sibuk kat opis sminggu 2 sblm hari kejadian..Banyak keje wehh...dengan kelas nya lagi...pening dol!

So hari yang dinantikan tiba..2 geng jilbab labuh turun pepagi buta dari ganu ngan penang. Merasa diorang menyapu lantai LCCT sampai bersih..sebab kami, kami yang dari KL ni gerak tengahari. Haha!
Well flight delay hokeh..tapi maybe disebabkan tuah flight delay tu, ada geng jilbab labuh dapat glamer free dalam flight uols. Sorang jadi artis korea, sorang stewardess to be, sorang penyanyi lagu rakyat...haha...dah laa salah, lirik campur-campur..tapi kompident jangan cakap laa..aku bagi 150%...kalo mat saleh demgar mcm betul je lagu tuh...

"Rasa sayang hey rasa sayang lihat NYONYA jauh rasa sayang, sayang hey,
Rasa sayang hey rasa sayang lihat NYONYA jauh rasa sayang, sayang hey"

Well, glemer hokeh...Tok Ti pun tak pernah nyanyi dalam flight. Jaejoong pun tido je bila fly. Tak pernah dia terfikir pun lagu dia akan dinyanyikan live dalam flight...Haku sebagai team member Geng Jilbab Labuh sangat bangga ada geng femes macam nih taww...Pssttt...Sila search dalam Youtube segera dengan search key : flight superstar.....hak hak...

Okeh..kat bawah ni adalah gambar BUKTI kitorang berjaya menawan Sungai Padas. Walaupun gambarnya tak berapa melecun, tapi bukti tetap bukti. Kalau dioffer lagi untuk pergi..rasanya aku nak selagi Pn Fatimah tak tengok gambar-gambar di bawah...Haha..Orang lain..wa tatau..



** Details Sabahan sila refer ckupukupu yek..saya malas..hehe

No comments:

Post a Comment